21.09.2024 toimus Leedus International Judo Tournament Kaunas Open 2024
Kaunasesse sõitis üle 500 noore sportlase 17 riigist vanuses U15 ja U18.
Ühtse Team Estonia nime alla koondusid kuue Eesti klubi judokad, nende hulgas meie viis sportlast.
Dokyost osalesid U15 vanuseklassis Heleri Olev, Cara Lass ja Luukas Lääne.
Heleri (-63kg) maadles ennast finaali, kus Taani tütarlaps Heleri rünnaku efektse vastutehnikaga enda kasuks pööras ning vastu tuli
võtta 2. koht ja uhke hõbemedal.
Cara (-57kg) näitas väga keskendunud ja enesekindlat maadlust, kuid väike eksimus poolfinaalis karistati kiirelt vastase poolt. Pronksmedali kohtumises näitas tüdruk taas aga puhast ipponi väärilist võidutehnikat, saavutades 3. koha ja pronksmedali.
Ilus võistlus meie tublide judotüdrukute poolt!
Luukase (-42kg) esimene matsh hilisema hõbemadali võitja vastu oli meie poisi poolt veel liiga unine ning vastu tuli võtta kaotus. Hijem näitas Luukas juba endale omast kiiret ja tehnilist maadlust, kuid medalini ülitihedas poiste konkurentsis seekord ei jõudnud.
U18 vanuseklassis läksid tatamile Daniel Tobias Tammin ja Iti Talvet.
Iti sai taas maadelda oma vanade konkurentidega naaberriikidest. Pärast esimest ootamatut kaotust võttis tüdruk ennast kokku ning võitis 3.koha ja pronksmedali alistades oma ülejäänud vastased
Daniel (-66kg) kohtus kohe esimeses ringis tuttava tugeva kogenud Läti sportlasega, kelle vastu andis poiss küll korraliku lahingu, kuid kogenud vastane otsustas lahendada kohtumise taktikaliselt enda kasuks ning Danieli kolme karistusega läks võit lätlasele, kes võitis hiljem ka 40 osalejaga kaalukategooria väga tugevas konkurentsis pronksmedali.
Pühapäeva hommikul kogunesid võistlejad taas tatamile, et teineteisega pingevabalt ühises maadlustrennis jõudu katsuda. Aitäh meie judokatele ja sensei Jaanus Olevile eduka ja emotsioone täis nädalavahetuse eest! Judo on rohkem kui sport!